Bedrijfsuitjes en kerstpakketten fiscaal vriendelijk

Werkkostenregeling wordt verruimd naar 1,7%

Het kabinet geeft kleinere ondernemers meer mogelijkheden om belastingvrij iets extra’s voor hun werknemers te doen, in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje. Nu mogen bedrijven nog een budget van 1,2% van hun totale loonsom opmaken aan dergelijke extraatjes, voordat daarover belasting moet worden afgedragen. 

Werkkostenregeling

Deze zogenoemde werkkostenregeling wordt voor het deel van de loonsom onder de € 400.000 verruimd naar 1,7%. “Dat betekent dat sommige bedrijven zomaar € 2.000 meer aan mogelijkheden krijgen om de regeling toe te passen”.

VOG

Werkgevers mogen daarnaast hun mensen straks de kosten van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) laten declareren, zonder dat dit ten koste gaat van het budget voor de werkkostenregeling. Zo’n uitzondering bestaat al voor bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding en voor smartphones en tablets die ten behoeve van het werk worden verstrekt.  Werknemers vragen in veel gevallen een VOG aan omdat dat wettelijk verplicht is, en hebben er privé geen voordeel van. Daarom leidt het tot veel onbegrip van werkgevers dat dit ten koste gaat van de financiële ruimte voor bijvoorbeeld personeelsfeestjes, uitstapjes of kerstpakketten. 

Bron: http://www.ad.nl